Futásra fel!

Felkészülni, vigyázz, kész, rajt!

Van, aki egy napot sem bír ki futás nélkül. Más unalmasnak vagy épp megterhelőnek tartja ezt a sportot, és természetesen akad olyan ember is, aki szerint csak elkezdeni nehéz, ám utána már gyerekjáték, sőt kifejezetten öröm. Függetlenül attól, melyik csoportba tartozol, egy biztos, érdemes mozognod, és nem csak az egészséged megőrzése szempontjából.

Lehet, hogy közhely és emiatt rengeteg helyen olvashattad, hallhattad már, ugyanakkor mint a közhelyek nagy része, ez is igaz: a sport, a mozgás elengedhetetlen része az egészséges életmódnak. De hiszed, vagy sem, ennél sokkal többet is adhat a mozgás. Futás közben például endorfin, más néven boldogsághormon termelődik a szervezetben, vagyis javul a hangulatod, jobb kedved lesz. Ha pedig teljesíted a kitűzött célt – ez az egyéni szintedtől, teljesítményedtől, gyakorlatodtól függően pár száz méter vagy akár több kilométer is lehet – , akkor az önbizalmad is nő. Ezen kívül a sportolás hatására fokozódik a vérkeringés, az immunrendszer működése, formálhatod az alakodat, ráadásul könnyebben megbirkózol a stresszel, sőt még a monotóniát is jobban bírod majd, ami a hétköznapokban bizony felbecsülhetetlen kincs lehet.  A futás további előnye, hogy nem kell drága eszközökre, sportszerekre költened, egy jó cipő is elég a kezdéshez. Egyedül, akár az otthonodhoz közel is elindulhatsz, de természetesen társaságban, családdal, barátokkal is felveheted a futócipőd.

A legjobb persze, ha csodás környezetben, friss levegőn futhatsz, és igazi közösségi élményben, sőt, a kitűzött cél teljesítése után még elismerésben is részed lehet. Adódik a kérdés, jó, jó, de hol van erre lehetőség? Segítünk! Május 22-én Pilisvörösváron, a tavaknál lévő futópályán. Akár már most is nevezhetsz, regisztrálhatsz az I. UBM RedRun futóversenyre. Oldalunkat azonban ezután is érdemes felkeresned, mert itt a blogon rendszeresen új bejegyzésekkel várunk. Kezdőként tippeket találhatsz, hogyan fogj hozzá a futáshoz, akár úgy is, hogy van némi túlsúlyod, vagy épp nem vagy már tizenéves. (Bizony, soha nincs késő!)  Amennyiben már haladó, tapasztalt futó vagy, akkor is érdemes olvasnod cikkeinket, mert neked is adunk hasznos tanácsokat ahhoz, hogy jobban menjen a futás, gyorsabb legyen a regenerálódás.

2022.03.22 Kovács Veronika